Facebook Pixel

Kiełbasa wiejska 1 kg

  • Dostępność: Produkt całoroczny
44,90 zł/1 kg
Gramatura: Ilość: Cena:
1 kg
44,90 zł 50,00 zł

Produkt został wykupiony. Zostaw swój adres e-mail, a powiadomimy Cię, gdy produkt znów będzie dostępny.

Produkt dostępny w ofercie biznesowej. Jesteś zainteresowany większym zamówieniem?
Więcej niż 2 składniki

Naturalna wiejska kiełbasa z naszej wędzarni ze Schroniska Bukowina – rarytas wśród przetworów mięsnych

Nasza kiełbasa wiejska to coś więcej niż zwykła wędlina. Powstała specjalnie z myślą o sezonie grillowym. Jest bardzo dobrze doprawiona, niezbyt tłusta - nie kurczy się podczas grillowania, nie lecą z niej litry tłuszczu oraz wody, ale i niezbyt chuda - by nie wyszła sucha. Przed grillowaniem sugerujemy wędlinę naciąć. Produkt wędzimy dwa razy w tygodniu: w niedzielę i środę i wysyłamy w następne dni. Wiejska kiełbasa dostępna jest w opakowaniu próżniowym o masie netto 1 kg. Ma prosty skład, pozbawiony konserwantów i aromatów.

Kiełbasa wiejska z naszej wędzarni – odkryj moc prawdziwego smaku

Grill, na którym znajdzie się prawdziwa wiejska kiełbasa, zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy. Idealnie nadaje się również do jesiennego leczo, bigosu czy jako dodatek do pizzy. Możesz używać jej jako składnika do innych dań, na przykład przygotowanej na śniadanie jajecznicy albo zapiekanki z warzywami i kaszą. Co więcej, a z uwagi na wyjątkowy aromat kiełbasa ta może być podawana w formie dodatku do alkoholu albo innych przekąsek. Jest niesamowicie smaczna i zwarta, a przez to świetnie smakuje. Kiełbasa swojska wędzona nadaje się również jako doskonały prezent dla fana tradycyjnych i domowych smaków. Na pewno zachwyci podniebienia wielu smakoszy.

Kiełbasa wiejska z naszej wędzarni – rozkoszna dla podniebienia

Przygotowana w Schronisku Bukowina wiejska kiełbasa to produkt z najwyższej półki. Została przygotowana ze starannie wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego i wołowego z lokalnych, polskich hodowli. Dzięki temu zachwyca smakiem oraz aromatem, a jednocześnie jest wolna od substancji konserwujących, barwników czy polepszaczy smaku. W składzie znajdziesz jedynie 97% mieszanych gatunków mięs, a także sól peklującą, sól tradycyjną, czosnek i autorską mieszankę przypraw, przygotowaną specjalnie z myślą o podawaniu kiełbasy na grillu. Ta kiełbasa wiejska to wędlina, której nie uświadczysz w zwykłym sklepie!

Jak robimy naszą kiełbasę swojską?

Swojska kiełbasa to przysmak, którym uwielbiamy się zajadać. Dzięki zachowaniu tradycyjnych receptur możemy cieszyć się jej wybornym smakiem do dziś. Jesteś ciekaw jak wygląda proces produkcji tego swojskiego rarytasu? Wszystko zaczyna się od starannie wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego. Do wyrobu kiełbasy wiejskiej używamy głównie łopatki, szynki, boczku oraz mięsa z golonki. Aby produkt wodził na pokuszenie swoim aromatem, dodajemy do niego najlepsze przyprawy oraz czosnek. Zmielone mięso wraz z dodatkami dokładnie mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy, którą później nadziewamy jelita i formujemy kiełbaski. Kolejnym etapem jest wędzenie swojskiego przysmaku. Początkowo kiełbasa suszy się w wędzarni, a następnie wędzona jest równomiernie dymem. Później przychodzi czas na pieczenie kiełbasy, dlatego temperatura w naszej wędzarni nieco wzrasta. Uwędzona wędlina ma pomarszczoną powierzchnię i jest lekko wilgotna. Na zewnątrz ma brązowy kolor, z kolei w środku jest szara z odcieniem różu. Swoim kształtem przypomina wianek. Przygotowana przez nas wiejska kiełbasa ma łatwo zdejmowaną osłonkę i jest zarazem zwarta i krucha. Z łatwością można ją pokroić. Wyróżnia się wyraźnie wyczuwalnymi nutami czosnku oraz pieprzu. Kiedy spróbujesz naszej kiełbasy, żadna inna wędlina ze sklepu nie będzie w stanie dorównać jej smakowi. 

Dlaczego tak kochamy swojską kiełbasę?

To proste! To przysmak, który wpisany jest w naszą kulturę i towarzyszy nam od lat. Polacy od wieków zajadają się kiełbasą! Mało tego - to właśnie Polska uważana jest za kraj, który słynie z jej produkcji. Kiełbasa to rodzaj wędliny, bez którego ciężko się obejść. Jak wyobrazić sobie grilla lub bigos, czy leczo bez tego mięsnego rarytasu? Gości na naszych stołach zarazem jako element skromnego poczęstunku oraz obowiązkowa przekąska w czasie wielkich świątecznych spotkań. Wiejska kiełbasa to smak tradycji. Doprawiona naturalnymi przyprawami, świeża, krucha i pachnąca świetnie sprawdzi się na śniadanie, obiad i kolację. Jej największą zaletą jest to, że smakuje wyśmienicie pod każdą postacią - smażona, czy pieczona, urozmaici każdy posiłek. Produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych.

  • Data ważności: 14 dni
  • Konserwanty: Tak
  • Opakowanie: opakowanie próżniowe
  • Sposób przechowywania: lodówka
  • Sposób przechowywania po otwarciu: lodówka
  • Skład: mięso wieprzowe 85%, mięso wołowe 10%, tłuszcz wieprzowy, przyprawy, osłonka jadalna - jelito wieprzowe, sól peklująca
Wartości odżywcze / 100 g
Wartość energetyczna: 365 kcal
Tłuszcz: 34 g
W tym tłuszcze nasycone: 14 g
Węglowodany: 1 g
W tym cukry: 0,5 g
Białko: 14 g
Sól: 1,7 g

Koszty dostawy — Polska

Forma dostawy Koszt dostawy przy płatności z góry Koszt dostawy za pobraniem Darmowa dostawa
InPost Paczkomaty 24/7 9,99 - od 200
Kurier UPS 17,99 22,99 od 200
Kurier GLS 16,99 21,99 od 200

Koszty dostawy — Europa

Kraj dostawy Koszt dostawy Darmowa dostawa

Unia Europejska

Kurier UPS

Od 99 brak darmowej dostawy
 

UWAGA: W piątki nie wysyłamy produktów wymagających przechowywania w lodówce i chleba.

Jeśli złożysz swoje zamówienie z takimi produktami w czwartek po godzinie 13:00, to wyślemy je w poniedziałek.

Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Kiełbasa wiejska 1 kg
Twoja ocena

Złóż zapytanie o wycenę hurtową produktu: Kiełbasa wiejska 1 kg