window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag() {dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('set', {'currency': 'PLN'}); gtag('set', {'link_attribution': true}); gtag('set', {'anonymize_ip': false}); gtag('set', {'allow_ad_personalization_signals': true}); gtag('config', 'UA-114195288-1'); //Second tag id gtag('config', 'UA-114195288-4'); !function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '540500750323144'); fbq('track', "PageView"); (function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-NS4RX3L');

Kiełbasa krakowska sucha

function registerWidget (w, token) { w['_ekomiWidgetsServerUrl'] = 'https://widgets.ekomi.com'; w['_customerId'] = 151182; if (w['_language'] == undefined) { w['_language'] = new Array(); } w['_language'][token] = 'auto'; if(typeof(w['_ekomiWidgetTokens']) !== 'undefined'){ w['_ekomiWidgetTokens'][w['_ekomiWidgetTokens'].length] = token; } else { w['_ekomiWidgetTokens'] = new Array(token); } if(typeof(ekomiWidgetJs) == 'undefined') { ekomiWidgetJs = true; var scr = document.createElement('script');scr.src = 'https://sw-assets.ekomiapps.de/static_resources/widget.js'; var head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(scr); } else {if (typeof ekomiWidgetMain != 'undefined') {ekomiWidgetMain('ajax', token);}} return true; } (function (w) { var token = 'sf151182635254b2a2b96'; var k = document.getElementsByClassName('ekomi-widget-' + token); for(var x=0;x < k.length;x++){ registerWidget(w,token); } })(window);
Dostępność: Produkt całoroczny
Zapytaj o ten produkt

Szybka dostawa!

Twoje zamówienie wyślemy w poniedziałek. W piątki nie wysyłamy produktów świeżych oraz wymagających przechowywania w lodówce.
500 g
Potrzebujesz większej ilości produktu? Zakupy hurtowe

Opis

Naturalna krakowska sucha ze Schroniska Bukowina – rarytas wśród przetworów mięsnych

Nasza kiełbasa krakowska sucha to coś więcej niż zwykła wędlina. W składzie oprócz mięsa, soli peklującej, czosnku i przypraw nie ma nic więcej. Naturalna krakowska sucha ze Schroniska Bukowina to kiełbasa, która powstaje z połączenia mięsa wieprzowego i wołowego, jest następnie wędzona naturalnym dymem i podsuszana. Kiełbasa ma niską zawartość tłuszczu: 7 procent. 100 gramów gotowego wyrobu powstaje z nie mniej niż 120 gramów mięsa. W odróżnieniu od tanich kiełbas nie dodajemy do niej wody, błonnika grochowego, albo białka sojowego. Produkt bezglutenowy. Kiełbasę znajdziesz w opakowaniu próżniowym, które jeszcze lepiej zachowa jej smak. Jedna porcja to 450-500 gramów produktu.

Kiełbasa krakowska sucha – odkryj moc prawdziwego smaku

Naturalna krakowska sucha ze Schroniska Bukowina przede wszystkim świetnie nadaje się na kanapki. Doskonale komponuje się ze świeżym pieczywem oraz warzywnymi dodatkami, zwłaszcza w postaci na przykład ogórków kiszonych. Możesz jednak z powodzeniem dodać ją również do innych dań, w tym przygotowywanych na gorąco. Dobrze skomponuje się z jajecznicą. Z kolei danie chłopskie z dodatkiem krakowskiej suchej zachwyci nawet najbardziej wymagającego smakosza. Z uwagi na tradycyjny sposób przygotowania, kiełbasa ta zaspokoi wymagania każdego fana polskich smaków. Z tego powodu możesz podarować ją jako prezent komuś, kto ceni sobie podobne potrawy. Ta kiełbasa stanowczo wyróżnia się spośród podobnych tego rodzaju.

Krakowska kiełbasa sucha – rozkoszna dla podniebienia, cenna dla zdrowia

Naturalna krakowska sucha ze Schroniska Bukowina powstała z kilku składników: mięsa wieprzowego i wołowego, soli peklującej, czosnku i unikalnej mieszanki przypraw. Starannie wyselekcjonowane składniki najlepszej jakości sprawiają, że doskonale smakuje i swoim aromatem wyraźnie wyróżnia się spośród innych produktów. Tymczasem jest to kiełbasa pozbawiona konserwantów, aromatów i wzmacniaczy smaków. Warto wiedzieć, że najwięcej wartości odżywczych posiadają właśnie kiełbasy suche.

Historia kiełbasy suszonej krakowskiej

Początkowo wytwarzana była w XIX wieku w Krakowie z najlepszej jakości mięsa wieprzowego, jednak była tak smaczna, że zagościła również na pozostałych terenach. Była produktem, który wyszedł spod ręki majstra masarskiego Winctentego Sataleckiego z Krakowa. Ten z kolei dawne receptury odziedziczył po swoim zmarłym przodku. Obecnie krakowską kiełbasę produkuję się również w Austrii i Niemczech. Przysmak ten wpisany jest na listę produktów tradycyjnych.

Jak wygląda sucha krakowska?

Kiełbasa krakowska sucha staropolska to, innymi słowy, kiełbasa suszona, o walcowatym kształcie, grubo rozdrobniona, mająca długość batonów około 300 mm i średnicy 50-70 mm. Powierzchnia tego mięsnego przysmaku posiada barwę ciemnobrązową. Po przekrojeniu, wewnątrz szynki widoczne są wyraźnie większe kawałki mięsa najwyższej jakości o ciemnoróżowym kolorze. Z zewnątrz kiełbasa jest sucha, pomarszczona i lśniąca. Dzięki temu, że wszystkie składniki mięsne są starannie związane, produkt można w łatwy sposób kroić. Plasterki pokrojonej kiełbasy można porównać do witrażyka, ze względu na ich lekkie prześwity i charakterystyczny mozaikowy układ. Smak i zapach tego mięsnego wyrobu jest typowy dla peklowanych, wędzonych i pieczonych przysmaków. W suszonej kiełbasie można wyczuć przyjemne nuty pieprzu, czosnku oraz gałki muszkatołowej.

Staropolski smak wędliny

Czy zastanawiałeś się kiedyś, dlaczego kiełbasa sucha z szynki ma tak liczne grono smakoszy? To nie tylko zasługa najlepszej jakości mięsa i starannie dobranej kompozycji przypraw. O smaku i aromacie kiełbasy wieprzowej decyduje również sposób przygotowania. Metoda produkcji tego rodzaju wyrobów mięsnych opiera się na tradycyjnych recepturach i procesach takich jak: peklowanie, osadzanie, wędzenie i suszenie. W efekcie suchego peklowania utrwalona zostaje barwa wędliny oraz przedłużona zostaje jej trwałość. To tradycyjny rarytas, który idealnie sprawdzi się na rodzinne biesiady — zniknie ze stołu w okamgnieniu!

Szczegóły

Informacje
SKU: P5908252810031
Skład: mięso wieprzowe, mięso wołowe, peklosól, czosnek, przyprawym cukier
Gramatura: 500 g
Data ważności: 14 dni
Tylko naturalne składniki: Nie
Zagęszczacze i konserwanty: Tak
Opakowanie: opakowanie próżniowe
Sposób przechowywania: lodówka
Marka własna: Tak
Produkt importowany: Nie
Blokada wysyłki przed weekendem/świętem: Tak
Tabela wartości odżywczych / 100g
Wartość energetyczna: 282 kcal
Tłuszcz: 20 g
W tym tłuszcze nasycone: 7,3 g
Węglowodany: 0,6 g
W tym cukry: 0,5 g
Białko: 25 g
Sól: 2,3 g

Zakupy hurtowe

Złóż zapytanie o cene hurtową produktu Kiełbasa krakowska sucha Jeśli potrzebujesz większej ilości tego produktu w niższej cenie skontaktuj się z nami poprzez poniszy formularz.
* Pole obowiązkowe

Dostawa

Koszty dostawy — Polska

Forma dostawy Koszt dostawy przy płatności z góry Koszt dostawy za pobraniem Darmowa dostawa
InPost Paczkomaty 24/7 9,99 - od 200
Kurier UPS 17,99 22,99 od 200
Kurier GLS 16,99 21,99 od 200

Koszty dostawy — Europa

Kraj dostawy Koszt dostawy Darmowa dostawa
Unia Europejska
Kurier UPS
Od 99 brak darmowej dostawy
 

UWAGA: W piątki nie wysyłamy produktów wymagających przechowywania w lodówce i chleba.

Jeśli złożysz swoje zamówienie z takimi produktami w czwartek po godzinie 13:00, to wyślemy je w poniedziałek.

Opinie

function registerWidget (w, token) { w['_ekomiWidgetsServerUrl'] = 'https://widgets.ekomi.com'; w['_customerId'] = 151182; if (w['_language'] == undefined) { w['_language'] = new Array(); } w['_language'][token] = 'auto'; if(typeof(w['_ekomiWidgetTokens']) !== 'undefined'){ w['_ekomiWidgetTokens'][w['_ekomiWidgetTokens'].length] = token; } else { w['_ekomiWidgetTokens'] = new Array(token); } if(typeof(ekomiWidgetJs) == 'undefined') { ekomiWidgetJs = true; var scr = document.createElement('script'); scr.src = 'https://sw-assets.ekomiapps.de/static_resources/widget.js'; var head = document.getElementsByTagName('head')[0]; head.appendChild(scr); } else { if (typeof ekomiWidgetMain != 'undefined') { ekomiWidgetMain('ajax', token); } } return true; } (function (w) { var token = 'sf1511826358dcc676e6d'; var k = document.getElementsByClassName('ekomi-widget-' + token); for(var x=0;x < k.length;x++){ registerWidget(w,token); } })(window);

Szczególnie polecamy

Pokaż wszystkie
gtag( 'event', 'view_item', {"items":[{"id":"P5908252810031","name":"Kie\u0142basa krakowska sucha","list_name":"Product View","category":"Mi\u0119so\/Produkty\/W\u0119dliny\/Na Wielkanoc\/Na grilla\/Kie\u0142basy\/Wyroby g\u00f3ralskie\/\u015awie\u017ce Mi\u0119cho \/Produkty na \u015awi\u0119ta Bo\u017cego Narodzenia","quantity":900,"price":36.8,"brand":"Default"}]} ); fbq( 'track', 'ViewContent', {"content_ids":["P5908252810031"],"content_name":"Kie\u0142basa krakowska sucha","content_type":"product","contents":[{"id":"P5908252810031","name":"Kie\u0142basa krakowska sucha","price":36.8,"quantity":900}],"currency":"PLN","value":36.8}); dataLayer.push({"remarketing_event":"view_item","value":36.8,"items":[{"id":"P5908252810031","google_business_vertical":"retail"}],"ecommerce":{"detail":{"actionField":{"list":"Product View"},"products":[{"id":"P5908252810031","sku":"P5908252810031","name":"Kie\u0142basa krakowska sucha","price":36.8,"brand":"Default","attribute_set_id":"4","attribute_set_name":"Default","category_path":"Produkty > Mi\u0119so > Kie\u0142basy"}]},"items":[{"item_id":"P5908252810031","item_name":"Kie\u0142basa krakowska sucha","price":36.8,"item_brand":"Default","item_category":"Produkty","item_category1":"Mi\u0119so","item_category2":"Kie\u0142basy"}]},"ga4_event":"view_item"});