Dla mamyDla mamy

Ćwikła z chrzanem

Dostępność: Produkt całoroczny
Zapytaj o ten produkt
loader
shipment

Szybka dostawa!

Twoje zamówienie wyślemy w poniedziałek.
280 g
Potrzebujesz większej ilości produktu? Zakupy hurtowe
Tylko naturalne składniki Tylko naturalne składniki
description

Opis

Ćwikła z chrzanem - karb każdej kuchni

Istnieją różne dodatki, które kojarzą się na pierwszy rzut oka z kuchnią polską. Ćwikła z chrzanem zdecydowanie do nich należy. Ta jej wersja, zamknięta w słoiku o gramaturze 210 g, oparta jest wyłącznie na prostych składnikach, bez dodatku konserwantów i zagęszczaczy. Smak jest intensywny, ale umiarkowanie ostry.

Do czego wykorzystać ćwikłę w tej wersji?

Oferowana przez Schronisko Bukowina ćwikła z chrzanem jest świetnym dodatkiem do większości dań kuchni polskiej. Możesz dodać ją na przykład do sosu i marynaty do zapiekanych mięs i ryb, aby nadać im lekko ostry smak. Jednocześnie doskonale sprawdzi się po prostu jako dodatkowy element na talerzu, przeznaczony do zamoczenia w nim warzyw, kiełbas serwowanych na ciepło. Możesz rozsmarować ją też na ulubionej wędlinie położonej na kromce świeżego chleba. Ćwikła to idealny dodatek do mięs lub innych potraw. Największą popularnością cieszy się w okresie świąt Bożego Narodzenia oraz Wielkanocy, co nie znaczy, że nie można jej zjeść podczas niedzielnego obiadu.

Z czym podawać ćwikłę?

Buraczki uwielbiają towarzystwo chrzanu, soku z cytryny, czy octu jabłkowego, ale smakowite połączenie stworzą również razem z kminkiem, jabłkami, natką pietruszki, a nawet z czerwonym winem. Ćwikła z chrzanem idealnie pasuje do dań głównych oraz przekąsek. Prym wiedzie jednak na suto zastawionych świątecznych stołach. Jajka faszerowane ćwikłą wyglądają i smakują wybornie. Jeśli masz ochotę na pyszną i lekką sałatkę, to buraki ćwikłowe świetnie sprawdzą się w tej roli. Wystarczy dodać do nich ogórki konserwowe, jabłko, jajka i śmietanę. Śledź z burakami i chrzanem to ciekawa propozycja przekąski podczas przyjęcia lub rodzinnego spotkania.

Niepowtarzalny smak buraczków z chrzanem

Ćwikła to dodatek, bez którego ciężko wyobrazić sobie niedzielny posiłek. Ziemniaki z kotletem mielonym i pysznymi buraczkami to niemal klasyka polskiej kuchni. Ćwikłę możesz przygotować także samodzielnie, z pewnością uraczy niejedno podniebienie.

attributes

Szczegóły

Informacje
Marka: Schronisko Bukowina
SKU: P5908252812097
Podmiot wprowadzający produkt na rynek: Schronisko Bukowina - Tatry Wysokie Łukasz Zadylak Spółka Komandytowo-Akcyjna z siedzibą w Bukowinie Tatrzańskiej, ul. T. Kościuszki 94, 34-530 Bukowina Tatrzańska
Składniki: buraki 77%, ocet spirytusowy, chrzan tarty 8,2%, cukier, sól
Gramatura: 280 g
Data ważności: minimum pół roku
Tylko naturalne składniki: Tak
Zagęszczacze i konserwanty: Nie
Opakowanie: szklany słoik
Sposób przechowywania: temperatura pokojowa
Produkt importowany: Nie
Blokada wysyłki przed weekendem/świętem: Nie
Tabela wartości odżywczych / 100g
Wartość energetyczna: 49 kcal
Węglowodany: 12,2 g
W tym cukry: 12,1 g
Białko: 1 g
Sól: 0,5 g
wholesale

Zakupy hurtowe

Złóż zapytanie o cene hurtową produktu Ćwikła z chrzanem Jeśli potrzebujesz większej ilości tego produktu w niższej cenie skontaktuj się z nami poprzez poniszy formularz.
* Pole obowiązkowe
shipment

Dostawa

Koszty dostawy — Polska

Forma dostawy Koszt dostawy przy płatności z góry Koszt dostawy za pobraniem Darmowa dostawa
InPost Paczkomaty 24/7 9,99 - od 200
Kurier UPS 17,99 22,99 od 200
Kurier GLS 16,99 21,99 od 200

Koszty dostawy — Europa

Kraj dostawy Koszt dostawy Darmowa dostawa
Unia Europejska
Kurier UPS
Od 99 brak darmowej dostawy
 

UWAGA: W piątki nie wysyłamy produktów wymagających przechowywania w lodówce i chleba.

Jeśli złożysz swoje zamówienie z takimi produktami w czwartek po godzinie 13:00, to wyślemy je w poniedziałek.

product-reviews

Opinie

Szczególnie polecamy

Pokaż wszystkie

Powiązane wpisy

  1. Wielkanocne tradycje i zwyczaje w Polsce dawniej i dziś
    Wielkanocne tradycje i zwyczaje w Polsce dawniej i dziś

    Wielkanoc to jedno z najważniejszych świąt chrześcijańskich obchodzonych na całym świecie, w tym także i w Polsce. To czas radości, który obfituje w liczne tradycje oraz zwyczaje ludowe. Niektóre z nich takie jak: malowanie pisanek, święcenie pokarmów, czy oblewanie się wodą w Lany Poniedziałek przetrwały do dziś. Zmieniały się one na przestrzeni wieków, ale wciąż stanowią ważną część polskiej kultury i tradycji. W naszym artykule postaramy się przybliżyć historię i znaczenie wielkanocnych zwyczajów oraz opisać, jak wyglądają dzisiaj obchody Wielkanocy w Polsce.

    Czytaj więcej
  2. Najlepsze sałatki wielkanocne - polecane sałatki na Wielkanoc
    Najlepsze sałatki wielkanocne - polecane sałatki na Wielkanoc

    Już wkrótce Wielkanoc. Wśród dań, które pojawią się na świątecznym stole, nie powinno zabraknąć sałatek. W jaki sposób odświeżyć tradycyjne przepisy tak, aby zaskoczyły Twoich domowników? Jak kreatywnie podejść do resztek produktów zalegających w lodówce? Dzięki naszym inspiracjom stworzysz swoje własne menu, które oczaruje Twoich gości i sprosta oczekiwaniom domowników.

    Czytaj więcej
  3. Lecznicze oblicze chrzanu
    Lecznicze oblicze chrzanu

    Chrzan pospolity jest rośliną, która spełnia wiele różnorodnych funkcji, zarówno kulinarnych, jaki i kosmetycznych czy zdrowotnych. Występuje on powszechnie w rejonie Europy dzięki czemu od wielu setek lat poznawano i wykorzystywano jego właściwości.

    Czytaj więcej
  4. Przepis na: sałatkę z wędzonym pstrągiem i sosem chrzanowym
    Przepis na: sałatkę z wędzonym pstrągiem i sosem chrzanowym

    Pstrąg jest rybą kojarzoną przede wszystkim z polskimi górami. W restauracjach i gospodarstwach domowych na Podhalu  przygotowywane są przeróżne dania z jego udziałem. Pstrąg sprawdzi się jako główny element obiadu, ale również przekąska np. w postaci sałatki. Sałatka to nie tylko warzywa, ale również inne ciekawe składniki takie jak: wędzona ryba, orzechy, pestki czy sos. Sos potrafi wiele zmienić dlatego w naszej sałatce z wędzonym pstrągiem znajdziesz sos chrzanowy. Zachęcamy do spróbowania!

    Czytaj więcej